Brazilian waxing, geen haartje meer te zien.

Brazilian waxing is genoemd naar een zevental Braziliaanse zusters die in hun schoonheidsalon een stijl van harsen introduceerden die aansloot bij de trend om minieme bikinibroekjes te dragen, de Braziliaanse dames wilden echter niet dat er ook maar een haartje zichtbaar was. Bij een brazilian wax worden dus alle haartjes rond de anus, op het perineum, rond de vagina en op de schaamheuvel weggehaald.

Oorspronkelijk bleef er in het midden een strook haar staan op de schaamheuvel, maar tegenwoordig wordt hier in Europa meestal alle haar weggehaald. Je hoeft dus na een brazilian waxing niet meer bang te zijn dat er haartjes onder je slip of string vandaan komen. Daarnaast geeft harsen meestal minder problemen met ingroei en andere irritaties

Brazilian waxing is ook ideaal als je haarloos op vakantie wilt. Door je een paar dagen voor je vakantie te laten harsen hoef je je gedurende je hele vakantie niet te scheren. Geef je huid wel een paar dagen de gelegenheid om wat tot rust te komen voor je van je vakantie gaat genieten.

Wat gebeurt er allemaal bij brazilian waxing.

Als je besluit een wax-behandeling af te spreken, zeker de eerst keer, dan is dat wel een ondernemend besluit en zal je ongetwijfeld nerveus zijn. Bedenk dat je daar niet de enige in bent en dat ik dus wel gewend ben daar rekening mee te houden.

Het is in alle opzichten een delicaat gebied dat je laat behandelen dus het is wel belangrijk dat je je op je gemak voelt. Je kunt hier zelf ook al een beetje rekening mee houden door op een paar dingen te letten. Vermoeidheid en stress zullen je veel alerter doen reageren op pijnprikkels. Dus neem een goede nachtrust voor je komt. Daarnaast heeft het voor de dames zin om rekening met je cyclus te houden, een week na je ongesteldheid kan soms beter zijn. Het harsen is toch wel gevoelig, hoewel dit sterk afhangt van je eigen pijngrens. Het kan wel plezierig zijn een uurtje van te voren een pijnstiller in te nemen (liefst geen apc maar bijv. paracetamol).

Het is belangrijk dat je je 2 tot 3 weken voor de afspraak niet scheert. Als de haartjes een lengte van ongeveer een centimeter hebben en liever iets langer, dan zijn ze het prettigst te behandelen. Ik werk met warme hars die ik met een spatel opbreng. Om alle haren goed te kunnen bereiken is het voor mij het gemakkelijkst werken als je geen slip of string aan hebt.

Een veel gestelde vraag is of ik alle haar, dus ook wat er tussen je schaamlippen groeit weghaal. Ik vind dat dit deel er ook bij hoort, ik zal dus ook daar alle haartjes weghalen.

Om te voorkomen dat de hars te veel aan je huid kleeft breng ik een dun laagje olie op. Ik kan dan meerdere keren hars op de zelfde plek van je huid aanbrengen zonder dat je hier veel last van krijgt. Door de olie zal de hars maar minimaal aan je huid plakken, de haartjes worden wel in de hars ingebed. Hierdoor trek je dus vooral aan de haren en niet aan de huid zelf. Het is niet ongewoon dat je huid toch wat reageert op al dit geweld, je kan dan een branderig gevoel krijgen en je huid wordt rood en eventueel kunnen er bultjes te zien zijn. Ik zal na de behandeling de huid behandelen met een rustgevende creme die ik zachtjes in masseer. Als je een uitgebreidere massage wilt kan dat ook.

De praktijk heeft geleerd dat een brazilian waxing voor sommige mensen een zodanige belasting is dat ze dit niet weer willen ondergaan. Als alternatief kan ik dan een ouderwetse scheerbeurt bieden. Ook dan wordt alles lekker glad ook op de plekjes die je zelf niet of moeilijk kan bereiken.

 

 

  • brazilian waxing
  • Na een brazilian wax steken er geen vervelende haren meer uit je slipje.
  • Brazilian waxing is ideaal als je haarloos op vakantie wilt.
  • Als je een uur voor de behandeling een paracetamol neemt doet het minder pijn.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Brazilian waxing

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact