IPL, licht voor het ontharen.

Net als laser kan I(ntense) P(ulsed) L(ight) de huid passeren en geeft het als het de juiste frequentie bevat energie af aan de melanine in de haar. Deze energieafgifte gaat gepaard met een opwarming van de haar en met name de haarwortel. Deze moet tot 70 graden opgewarmd worden om af te sterven.

De haren die behandeld kunnen worden zijn de haren die zich in de eerste (anagene) groeifase bevinden, de rest kan niet definitief behandeld worden. Dit houdt dus in dat er meer behandelingen nodig zijn. Het hangt van diverse factoren af hoeveel behandelingen nodig zijn, maar doorgaans zijn er tussen de 4 en 10 behandelingen nodig De tijd tussen de behandelingen is minimaal 6 weken, dit om te zorgen dat je bij een volgende behandeling voldoende behandelbare (anagene) haren hebt.

Ongeveer 10 tot 15 dagen na de behandeling, zullen de haren in het behandelde gebied uitvallen. Ondertussen groeien de eerste nieuwe haartjes weer, maar je zal merken dat er steeds minder terug komen.

Ik heb sinds kort de beschikking over een nieuw apparaat. Het beschikt over een nieuwere techniek dan het vorige apparaat. Deze nieuwe techniek heet SHR, waarbij de letters staan voor super hair removal. Het oude apparaat gaf iedere 2 of 3 seconden een flits met de volle energie, dit kon op sommige plaatsen best wel gevoelig zijn. Het nieuwe apparaat geeft meerdere flitsen per seconde met een geringere energie. Hierdoor gaat de warmte opbouw geleidelijker. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat je op deze manier niet de zelfde temperatuur hoeft te bereiken als met een enkele flits. Als laatste verbeterpunt is er nu een actievere en betere koeling van de flitskop. Het resultaat is dat het flitsen minder gevoelig is dan voorheen. Naast ipl ontharen kan ik met dit toestel ook sproeten en acne behandelen evenals couperose. Verder is huidverjonging mogelijk, waardoor je kleine rimpeltjes wat strak kan trekken.

Niet iedereen kan behandeld worden met IPL ontharing. De haren moeten de zwarte melanine bevatten. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij mensen met echt lichtblond haar, met rood haar en met grijs haar. In deze gevallen kan het licht zijn energie niet aan de haar afgeven. Wel zijn met deze nieuwe techniek de grenzen wat verlegd.

Een ander struikelblok kan de huid zijn. Naar mate deze meer pigment bevat zal het licht meer gefilterd worden. Mensen die snel bruin worden zullen dus merken dat dit de werkzaamheid van de methode vermindert en er meer behandelingen nodig zijn. Het gebruik van een zonnebank wordt dus tijdens de behandeling ook niet aanbevolen. Bij mensen met een van nature bruine huid kan de filtering zo sterk zijn dat behandeling volledig onmogelijk is.

Bij het behandelen van de oksels en de schaamstreek speelt ook vaak de leeftijd mee. Bij jonge vrouwen is dit hormonale haar veel lastiger te behandelen. Wel zie je dat bij vrouwen van ongeveer 35 jaar en ouder het haar weliswaar beter te behandelen is, maar dat de resultaten op de grote schaamlippen achterblijven, dit als gevolg van het donkerder worden van de huid aldaar. Ook is het flitsen op deze donkerder huid aanmerkelijk gevoeliger. Sinds kort bestaat de mogelijkheid deze huid wat lichter te maken. Dit wordt gedaan met dezelfde techniek die ook gebruikt wordt bij het zogenaamde anusbleken. Deze in Nederland niet erg populaire behandeling zorgt ervoor dat het pigment in de huid niet meer geactiveerd wordt. De huid zal hierdoor wat lichter worden. Het branderige gevoel in de huid wordt minder en het effect op de behandelde haren wordt beter.

 

 

 • iplflitskop
 • Als je blond rood of grijs haar hebt is het zo goed als onmogelijk je te behandelen.
 • Met de nieuwe SHR techniek is wel veel meer mogelijk
 • De haren die behandeld kunnen worden zijn de haren die zich in de eerste (anagene) groeifase bevinden
 • Bij heel jonge mensen zal het resultaat vaker tegenvallen in het gebied van de oksels en schaamstreek.
 • 
          	pinlogo
  Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher IPL Ontharen

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact