De risico's

Soms komt spijt van je tattoo al heel snel. De eerste 6 maanden na het zetten is je huid nog erg kwetsbaar, in die periode kun je dus nog niet beginnen met een laserbehandeling.

Soms zitten er metalen in de inkt, waardoor verkleuring op kan treden. Een zeldzame bijwerking is littekenvorming. Dit gebeurt als de huid te sterk wordt verwarmd door het (door de laser) verhitte pigment. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

Als je zwanger bent of zwanger wilt worden is het verstandiger geen laserbehandeling te ondergaan. Zo ver het bekend is kan laserlicht geen schade toebrengen aan het eitje, of het zich ontwikkelende kindje, maar 100% zekerheid kan niemand je geven. Voorkomen van schade in deze fase waarin alles wordt gevormd vind ik daarom heel belangrijk.

Als je een product gebruikt dat vitamine a, ook wel bekend als retinol of tretinoine, bevat kan laser behandeling problemen met je huid verergeren, ik wil je dan ook liever niet behandelen als je het laatste half jaar een dergelijk middel hebt gebruikt.

Chemotherapie tast vaak je immuunsysteem aan en kan je overgevoeliger maken voor licht. Ook hier is het veiliger om pas een half jaar na deze behandelingen een laserbehandeling te ondergaan.

Suikerziekte kan soms een probleem zijn, dit omdat de medicijnen je huid dun en kwetsbaar kunnen maken. Overleg van te voren met je dokter of de diabetesverpleegkundige of het verstandig is je huid aan de laser bloot te stellen.

 

 

  • De meeste q switch lasers hebben twee verschillende frequenties passend bij infrarood en groen licht.
  • De infra rode laser kan zwarte en donkerblauwe tattoo's verwijderen.
  • De groene laser kan rode en bruine tinten verwijderen, daarnaast is het een vaatlaser.
  • Lichtblauw en geel zijn kleuren die een ander type laser nodig hebben.
  • Met de groene laser kunnen ook sproeten en kleine vaatjes behandeld worden.
logo
Studio Roscher
Laser

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact