Behandeling en nazorg.

Vóór de laser aangezet wordt krijg je een beschermende bril op om te voorkomen dat de felle laserstraal de ogen beschadigd. Vervolgens begint de laserbehandeling die afhankelijk van de grootte van de tattoo enkele tot 10 minuten kan duren. Tijdens de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig, dit wordt lasersnow genoemd. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage er uitziet alsof alle pigment verdwenen is en zien de plekken waar het pigment zat er wat rood uit. De huid zwelt wat als na een insectensteek en zal een tijd een gloeiend gevoel geven. Je krijgt informatie mee over de manier waarop je de plekken het best kunt verzorgen.

Hoe je huid reageert op de laserbehandeling en hoe snel hij herstelt na een behandeling is sterk afhankelijk van je fysieke toestand, het is niet altijd goed voorspelbaar. Sporten, niet roken en gezond eten zullen je beter laten reageren op de behandeling en sneller herstel van de huid laten zien.

Wat er precies met je huid gebeurt is afhankelijk van de kleur laser die gebruikt is. Ondanks alles is er toch altijd een risico, dingen kunnen anders verlopen als hier beschreven wordt. Meer informatie vind je onder het kopje risico's

Als alleen zwarte pigment is behandeld, dan zal er na het optrekken van het witte laagje weinig beschadiging van de huid te zien zijn. Dit komt omdat de infrarode laser die gebruikt wordt vrij diep de huid indringt en door de super korte flits alleen zijn energie aan de zwarte pigment afgeeft. Het lijkt even of alles weg is en er alleen een rode vlek over gebleven is. In de loop van de komende dagen zal echter weer pigment te voorschijn komen, maar als alles volgens plan verloopt zal dit na iedere behandeling lichter worden.

Bij behandeling van rode tinten wordt de groene laser gebruikt, deze veroorzaakt vaak blaartjes of korstjes op de huid. Probeer ze heel te houden, maar al ze groot zijn kun je ze voorzichtig met een steriele naald doorprikken. Dek dit dan af met bijv uierzalf om te voorkomen er een infectie bij komt.

De zwelling die opkomt wordt in ongeveer een dag weer opgenomen door je lichaam, het voelt enigzins aan alsof je te lang in de zon gezeten hebt. Voor, tijdens en na de behandeling zal ik de huid koelen met een icepack. Dit kun je eventueel thuis nog even voortzetten. Je kan gevoeligheid wat verzachten met middelen die bestemd zijn om de gevolgen van zonnebrand te behandelen. Je kan ook andere koelende dan wel verzorgende middelen als calendula creme gebruiken.

In de huid zelf zit meestal wat pigment, melanine genaamd. Ook dit pigment reageert op de laserflitsen. De huid kan hierdoor iets lichter zijn na het genezen, maar in de meeste gevallen zal dit na een aantal maanden weer zijn natuurlijke kleur aannemen. Hoe vaker en intensiever de tattoo bewerkt moet worden hoe groter het risico dat er toch een kleurverschil blijft. Het is wel belangrijk dat je de eerste maanden je huid beschermt tegen fel zonlicht, houd dus de huid zoveel mogelijk bedekt of gebruik anders een sunblock.

 

 

  • De meeste q switch lasers hebben twee verschillende frequenties passend bij infrarood en groen licht.
  • De infra rode laser kan zwarte en donkerblauwe tattoo's verwijderen.
  • De groene laser kan rode en bruine tinten verwijderen, daarnaast is het een vaatlaser.
  • Lichtblauw en geel zijn kleuren die een ander type laser nodig hebben.
  • Met de groene laser kunnen ook sproeten en kleine vaatjes behandeld worden.
logo
Studio Roscher
Laser

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact