s Tattoo verwijderen met laser.| Studio Roscher in Weidum

 

Wat is er zoal mogelijk.

Hoewel de techniek tegenwoordig veel mogelijk maakt is laseren nog niet altijd het toverwoord om een ongewenste tattoo mee weg te werken.

De eerste lasers die gebruikt werden hadden als nadeel dat de energie niet goed te regelen was. Vaak was het een continue energie stroom of waren het lange pulsen. Niet alleen werden de pigment deeltjes verhit, ook de omliggende weefsels werden zo warm dat er schade optrad. Je zag vaak beschadigingen van de huid.

De komst van de q switch techniek die ultra korte flitsen (ong. 15 nanoseconden) mogelijk maakt heeft hier veel verbetering in gebracht. Door de korte flits warmt wel de pigment partikel op, maar voor het andere weefsel op kan warmen is de energiestroom al weer gestopt. De pigment partikels die aanvankelijk te groot waren om door het lichaam afgevoerd te worden spatten door de verhitting uiteen en delen ervan worden zo klein dat ze door de macrofagen, een soort witte bloedlichaampjes, afgevoerd kunnen worden. De weg die gevolgd wordt leidt langs de lymfebanen tot in de bovenste holle ader en van daaruit via de bloedbaan naar de nieren waar het met de urine wordt uitgescheiden.

De capaciteit van dit transport is beperkt. Het kost daarom tijd om alle pigment af te voeren en zo lang dit proces bezig is heeft een volgende behandeling weinig zin. Daarom moet je een aantal weken, meestal 8 tot 10, geduld hebben voor de volgende behandeling plaats kan vinden. Er zijn vrijwel altijd meer behandelingen nodig om er voor te zorgen dat alle partikels zo klein zijn dat ze op deze wijze afgevoerd kunnen worden. Er wordt wel eens gezegd dat veel water drinken na een laserbehandeling goed is, hier is echter geen enkele aanwijzing voor te vinden, ik vind dit dan ook niet echt nodig.

Je kan je dan denk ik ook wel voorstellen dat niet iedere tattoo even snel verwijdert kan worden. Hoe meer pigment de tattoo bevat, Hoe langer het duurt voor alles weg is. Soms is het ook niet mogelijk om alles weg te krijgen. De verschillende kleuren die in tatoeages gebruikt worden geven soms ook problemen, niet iedere kleur laat zich even gemakkelijk verwijderen, omdat iedere kleur eigenlijk zijn eigen laser frequentie nodig heeft, de reden waarom dan meerdere lasers nodig zijn.

 

 

  • Mijn nieuwe laser heeft twee verschillende frequenties hij kan infrarood en groen licht uitzenden.
  • De infra rode laser kan zwarte en donkerblauwe tattoo's verwijderen.
  • De groene laser kan rode en bruine tinten verwijderen, daarnaast is het een vaatlaser.
  • Lichtblauw en geel zijn kleuren die ik niet kan verwijderen.
  • Met de groene laser kan ik sproeten behandelen en kleine vaatjes.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher
Laser

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact