Microdermals.

Een microdermal of surface anchor is een verdere uitontwikkeling van technieken als pocketing, dermal anchoring en transdermal implants. "The idea is to give the aesthetic look of a transdermal implant but with the simplicity and safety of a piercing" (Brian Decker - Pure Body Arts). De eenvoudigste manier om het sieraad te omschrijven is dat het een miniatuur transdermaal implantaat is, in dit geval een vlak plaatje dat onder de huid gebracht wordt, met een enkele uitgang door de huid voor het staafje (een soort halve barbell) dat haaks op het plaatje staat. Hier schroef je het bolletje of ander eindstukje op, visueel lijkt het dan alsof het sieraad rechtstreeks in de huid geschroefd zit.

Er zijn verschillende basisontwerpen, maar ze hebben alle enkele gemeenschappelijke kenmerken. Voortbordurend op de ervaringen met de transdermale implantatietechniek bevat het plaatje dat onderhuids geplaatst wordt een aantal gaatjes. Het littekenweefsel dat het plaatje gaat inkapselen kan door deze gaatjes groeien en zo voor extra verankering zorgen. Momenteel zijn er nog weinig leveranciers in Nederland die microdermals leveren. Het materiaal is voornamelijk titanium en om te zorgen dat de genezing goed verloopt is het van belang dat dit soort geavanceerde sieraden perfect bewerkt en afgewerkt zijn.

Het voordeel van deze techniek boven de meeste andere implantatie technieken is dat het simpel is. Er zijn twee basistechnieken die een minimum aan instrumentarium nodig hebben. De beste techniek is die waarbij gebruik gemaakt wordt van een biopsieponsje van 1,5 mm. Na desinfectie van de plaats waar het sieraad moet komen wordt een klein cylindertje huid uitgeponst. Door een openingetje wordt het sieraadje onderhuids geschoven, het lange stuk van het plaatje eerst. Door met een vloeiende beweging even het gaatje op te rekken en tegelijkertijd het korte eind van het plaatje naar beneden te drukken, komt het gehele plaatje onderhuids te zitten en steekt alleen het staafje nog naar buiten. Het manipuleren van het sieraad gaat het gemakkelijkst door met een speciaal tangetje het opgeschroefde basisknopje beet te pakken. Door op de foto's te klikken krijg je een grotere afbeelding te zien.

De tweede techniek maakt geen gebruik van een ponsje maar van een dikke naald waarmee het gaatje geprikt wordt. De naald wordt een beetje schuin ingestoken zodat er een pocket gemaakt wordt die ruimte biedt voor het plaatje. Het feitelijke inbrengen gebeurt op boven beschreven wijze. Hoewel de laatste manier wel goede resultaten zal geven, is de eerste te prefereren, dit omdat het gaatje dat gemaakt wordt een scherpere snede heeft en dus minder littekenweefsel zal produceren. Verder sluit het omdat het perfect rond is beter aan op het sieraad dan een steekgaatje van een naald, die altijd enigszins een v vorm zal hebben. Een groot voordeel van deze techniek t.o.v. andere implantatie technieken is dat het veel minder gevoelig is. Ook is de tijd die nodig is om het sieraad te plaatsen erg kort.

Toepassings mogelijkheden. De mogelijkheden om micro dermals te plaatsen zijn legio. Denk heel praktisch aan de labret, door het ontbreken van het plaatje aan de achterzijde van de lip is het risico voor je tandvlees helemaal niet aanwezig. Ook als alternatief van de christina of de cleavage kan het uitkomst bieden, omdat hier de surface bar, die het grootste risico, dat van uitgroeien, ontbreekt. In principe is iedere plaats waar zich huid bevind geschikt.

Genezing en verzorging De beste verzorging bestaat voornamelijk uit het droog en schoon houden van de omgeving en het vermijden van irriterende zaken.

 

 

 • microdermal
  Visueel lijkt het alsof het sieraad rechtstreeks in de huid geschroeft zit.
 • microdermal
  de procedure door middel van een biopsie ponsje van 1,5 mm
 • microdermal
  de procedure door middel van een biopsie ponsje van 1,5 mm
 • microdermal
  Door dit openingetje wordt
  het sieraad onderhuids geschoven
 • microdermal
 • De tweede techniek maakt geen gebruik van een ponsje
  maar van een dikke naald waarmee het gaatje geprikt wordt.

 • microdermal
 • microdermal
 • pinlogo
  Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Microdermals

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact