De tong piercing.

Deze piercing is zo ver is na te gaan ongeveer halverwege de jaren tachtig ontstaan. Dit is beduidend korter dan bijvoorbeeld de lip- en wang piercings. Als je overweegt een tong piercing te nemen, plan dit dan zo zorgvuldig mogelijk, want meestal zal na deze piercing de tong aanmerkelijk zwellen. Dit zal het eten en praten enige tijd belemmeren. Deze tijd kan van enkele dagen tot meer dan een week duren, terwijl het niet ongewoon is dat het een week of acht duurt voor de tong weer tot de normale maat terug geslonken is. Het eerste sieraad dat geplaatst wordt is een barbell (staafje) dat minimaal 6 mm. langer is dan de dikte van de tong. Nadat de zwelling verdwenen is wordt de barbell vervangen door een kortere, tevens kan dan de maat van de kogeltjes aangepast worden. Normaliter zal de piercing snel en probleemloos genezen, aangezien deze tijd van persoon tot persoon erg kan verschillen is slechts een ruwe schatting te geven.

Nazorg voor de tong piercing.

In principe ligt de genezingstijd van de tong piercing tussen de vier en acht weken. Er zijn mensen die denken dat je na deze periode het piercingsieraad ongestraft uit kunt nemen voor onbepaalde tijd, dit is niet het geval. Gedurende het eerste jaar moet er steeds iets in de piercing blijven, want hoewel de piercing dan wel genezen is, duurt het geruime tijd voordat deze zover gehard is dat hij niet meteen weer sluit na het uitnemen van het sieraad. Het plaatsen van het sieraad is met de nodige zorg en steriliteit gedaan, dit deel valt onder de verantwoordelijkheid van de piercer. De nazorg voor deze piercing bepaalt voor een groot deel de genezingstijd. Jij bent als drager van de piercing verantwoordelijk voor de uitvoering van deze nazorg. De navolgende richtlijnen kunnen je helpen deze nazorg zo optimaal mogelijk te doen.

1.De zwelling die na het piercen op kan treden kan beperkt worden door te spoelen met warme vloeistof. Door de warmte wordt je bloedsomloop gestimuleerd en kan de zwelling beter afnemen dan door koeling.
2.Het spoelen kan het beste gebeuren met een oplossing van 9 gram zout op een liter gekookt water, dit dan zo warm als je verdragen kunt.
3.Tijdens de genezingsperiode, en in het bijzonder tijdens de eerste week is het aan te bevelen het gebruik van hete dranken, gekruid eten, alcohol en tabak zoveel mogelijk te beperken.
4.Wees voorzichtig met de piercing en probeer besmetting te voorkomen. Was altijd je handen voor je ermee aan de piercing komt. Vermijd de eerste vier weken orale contacten, zoals bijv. tongzoenen en orale seks. Als de piercing na enige dagen pijnlijk wordt kan dit duiden op een beginnende ontsteking, veiligheidshalve kun je dit behandelen met pyralvex (apotheek of drogist). Als je ook maar het geringste idee hebt dat de piercing ontstoken raakt, en de pyralvex niet helpt, moet je beslist naar je huisarts gaan. Dit is een van de weinige piercings waar een ontsteking heel snel tot serieuze problemen kan leiden. Stel in dit geval een bezoek aan de dokter beslist niet uit.
5.Vitamine en zink supplementen helpen het lichaam bij het genezingsproces. Wees echter voorzichtig hiermee, want een teveel leidt gemakkelijk tot het uit balans raken van je mineralenhuishouding, gebruik dit soort middelen niet langer dan een week of zes, tenzij de dokter anders voorschrijft.

 

 

  • tongpiercing
  • Als je overweegt een tong piercing te nemen, plan dit dan zo zorgvuldig mogelijk, want meestal zal na deze piercing de tong aanmerkelijk zwellen.
  • tongpiercing
  • tongpiercing
  • De tong piercing is zo ver is na te gaan ongeveer halverwege de jaren tachtig ontstaan.
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Tongpiercing

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact