De sieraden.

Het is belangrijk dat de keuze van de maten van het sieraad met zorg gebeurt. Gebruik nooit sieraden die bestemd zijn voor de oren op andere plaatsen. Ieder plaats stelt eigen eisen aan de vorm, de minimale dikte en afmeting van het toe te passen sieraad. Een vuistregel is dat onder de nek een minimale draaddikte van 1,6 mm gebruikt wordt. De reden is dat dunnere sieraden snijdend werken en er zodoende voor zorgen dat de piercing gemakkelijk uitscheurt. Ook is het zo dat hoewel je het misschien niet zou verwachten, een dikker sieraad veel comfortabeler draagt. De diameters die nodig zijn hangen samen met de lengte en de diepte van de piercing.
Toen in de jaren tachtig een toename van het aantal gevallen van nikkelallergie zichtbaar werd is er Europese wetgeving ontwikkeld om dit probleem te ondervangen. Deze wetgeving is in 2001 in Nederland ingevoerd. In 2005 is de wet zodanig gewijzigd dat de contentlimiet vervangen werd door een migratielimiet. In beschaafd Nederlands betekende dit dat nu niet langer van belang was hoeveel nikkel er in het materiaal zit, maar hoeveel er afgegeven wordt.

De meest bekende materialen voor piercings zijn:

chirurgisch staal (316L)

dit hoogwaardige roestvast staal bevat 13 % nikkel, dit is nodig om het roestvast te maken. De legering is zodanig dat de afgifte van nikkel altijd binnen de normen ligt die voor nieuwe piercings gelden.

Titanium.

Dit populaire materiaal dat twee keer zo sterk als staal en 47 % lichter in gewicht is wordt tegenwoordig veel gebruikt. Voor de meeste sieraden wordt een legering gebruikt die bestemd is voor implantatiedoeleinden (Ti 6Al 4V Eli). Het is omdat het nikkelvrij is en uitstekend geschikt voor nieuwe piercings. Een klein voordeel van titanium is dat het bij goede bewerking net een fractie gladder oppervlak kan krijgen en daardoor iets minder problemen zal geven bij de genezing in verband met eventuele ontstekingen.

Goud.

is wat allergie betreft onverdacht. Wel is het zo dat goud een ietwat poreuze structuur heeft, hierdoor is theoretisch de kans op ontstekingen in de tijd dat de piercing geneest iets groter. Vanwege de prijs zullen deze sieraden meestal op bestelling geleverd, dan wel gemaakt worden.

Niobium.

wordt in tegenstelling tot staal en titanium ongelegeerd toegepast, ook hier is sprake van nikkelvrij metaal met een uitstekende structuur voor het toepassen in nieuwe piercings.

Teflon.

Niet echt voor permanente piercings. Het kan wel goed dienst doen tijdens zwangerschap of medische onderzoeken of behandelingen waarbij piercings verwijderd moeten worden vanwege het metaal. De extreem gladde structuur en een nauwelijks te beschadigen oppervlak zorgen ervoor dat er nauwelijks reacties of ontstekingen optreden.

 

 

  •      onderlip
  • Het meest bekende materiaal voor piercings is chirurgisch staal
  •      wenkbrauw
  • Een metaal dat momenteel veel gebruikt wordt, is titanium, twee keer zo sterk als staal en 47 % lichter in gewicht.
  •      wenkbrauw
  • Wij werken alleen op afspraak
  • pinlogo
    Helaas heb ik geen pin mogelijkheid.
logo
Studio Roscher Sieraden

Sânpaed 9, 9024 EC Weidum

tel. 058-2159686/ 06-24234324

Contact